Publisert

Tomatsuppe (to versjoner)

Tomatsuppe er godt kjent i norske hjem og elsket av mange. Vår tomatsuppe smaker av ferske, søte tomater, og er helt uten tilsetningsstoffer og allergener. Her kommer noen tips på hvordan man kan lage to forskjellige versjoner av tomatsuppen:

Indisk tomatsuppe

  • 1 boks kikerter/kylling
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts ingefærpulver/eller fersk ingefær
  • 1 ts sennepsfrø
  • ½ ts chili

Stek proteinet med litt olje, deretter tilsett alle krydderne. Når du får en god aroma fra krydderne (etter ca 1 minutt) har du oppi tomatsuppen. La den koke opp og la koke i neon minutter, så er den klar. Kutt opp koriander og ha en dæsj creme fraiche oppi. 

Typisk norsk tomatsuppe

  • 80g makaroni per person
  • 1 egg per person
  • Litt fløte

Kok eggene og makaronien hver for seg. Når alt er klart, ha sammen med tomatsuppe og kok forsiktig opp. Nytes med en liten brødskive.

Publisert

Ratatouille (Grønnsakgryte)

Ratatouille kommer fra den franske regionen Provence og betyr «rørt mat» som kokes sammen. Det er en grønnsakstuing som kan lages på forskjellige måter. Totensupper sin ratatouille har blitt laget med lokale grønnsaker, og inneholder kålrot, purre, sellerirot, gulrot, søtpotet, tomat, paprika, brune bønner og chili. Den er stappfull av vitaminer og mineraler, og samtidig lav på energi og mettet fett. 

Det som er fint med denne gryten er at den kan spises som den er, eller spises sammen med forskjellige proteintyper. Den kan tilsettes forskjellige krydre, alt etter hva du ønsker!

Noen tips til tilberedning:

  • Tilsett 1 pakke kylling (eller plantebasert Like Chicken Bites)
  • Tilsett Ras el Hanout for en marokkansk versjon, server med ris 
  • Tilsett Provencekrydder for en fransk versjon, server med hvitløksbaguette

Her er det kun fantasien som stopper deg, for denne gryten smaker fantastisk rett fra posen, og er allsidig for å kunne lage forskjellige versjoner.

Bon appetit!

Publisert

Blomkålssuppe

Blomkål er en allsidig grønnsak som bør stå på menyen oftere. Blomkålen har lavt energi- og fettinnhold, men er rik på mineraler og vitaminer. Den er rik på vitamin C og kostfiber som er gunstig for immunsystemet og fordøyelsen.

Blomkålssuppe fra Totensupper inneholder kun blomkål som er hentet lokalt, og produsert på vår fabrikk på Toten. Den er fryst, noe som beholder næringen i suppen. 

NB: Da suppen har vært fryst før, vil den kanskje skille seg etter tining. Dette er helt normalt, og vi anbefaler å kjøre med stavmikser i noen sekunder for å blande innholdet igjen. Smaken er den samme; rik, fyldig og full av blomkål. 

Tips: Ha oppi noen klunker (ca 50ml) med fløte (plantebasert om du ønsker) og varm opp. Imens den varmes, kutt opp bacon-strimler (Go´vegan bacon/ vanlig bacon), stek til bitene er sprøe, og sett til siden. Når suppen har nådd kokepunktet, er den klar. 

Server suppen i skål, med bacon-biter ved siden av, strø på sesamfrø, salt og pepper og ha gjerne et rundstykke ved siden av. Bon appetit!

Næringsinnhold ved 100g suppe tilberedt etter tips: 

Energi: 312 kcal

Protein: 9g

Fett: 24g

Karbohydrater: 13g

Kostfiber: 2g 

Publisert

Vil du selge produktene våre?

Vi er stadig på utkikk etter miljøbevisste firmaer som ønsker å selge lokalproduserte produkter. Ta en kikk i vårt utvalg i nettbutikken og send oss en mail dersom du vil selge våre produkter. Mail: ine@thors.no

Vi kommer gjerne innom for et kjapt møte hvor vi kan bli bedre kjent. Vi gleder oss til å samarbeide med deg!